Erik och Erik förförde Gränsö rekordpublik.

Erik Gruvebäck och Erik Berg förtjuste  Gränsö Slottsmusiks rekordpublik under söndagens eftermiddagskonsert.

Med ett bländande ensemblespel och dito sång inleddes Västerviks musikaliska julsäsong på Gränsö Slott. Den etthundratjugohövdade rekordpubliken  gladdes åt ett mycket varierat program med inslag av Dan Andersson, Anders Börje (!) en povelramelparafras på The Gräsänklingblues och mycket Beatles.

Erik Gruvebäck är inte bara en strålande pianist med brett register utan också skönsångare med stor karaktär. Slående var också en mycket god tajming i replikerna, inte olik Victor Borge´s. Erik Berg förnöjde oss med skönt och uttrycksfyllt cellospel i flera kända klassiska verk samt med spel på allehanda instrument samt med välkoordinerad feltajming i ett antal klockspel.

Den lättdresserade publiken lockades även att medverka  med sång, f.a i Beatlesrefränger och med rytmiska handklappningar i några svårklappade stycken.

Vi, som hittat till Gränsö Slott denna onödiga novembermånad, fick njuta av en generös, humoristisk och till synes improviserad musikalisk underhållning av hög klass.

Ett kommande evenemang med denna excellenta duo lär komma i V:a Eds kyrka den 30.12. Något att se fram emot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *