Vi firar nybyggd hiss!

Den 22.1.17 samlades några vänner för att prova några udda viner. och att försöka anpassa dessa till menyinnehållet.

En av favoritimportörerna, Caviste, har levererat en suverän aperitifchampagne, denna gång till små bitar av Grana.

Savart´s L ´Accomplie 1 er Cru

Av okänd anledning kändes detta bubbel otillräckligt till hummerconsommé, varför raskt byte till Initial från Selosse gjordes.

Trevligt då att jämföra kombination  soppa och Barbeitos 10 Years Sercial med soppa och Anselme Selosse. Eftersom consomméen var smaksatt med Sercial fungerade den kombinationen bra, dock utan att slå alternativet med några hästlängder.

Selosse´champagner är dock de bästa matchampagner( sic) jag känner.

Till varmrätten, Totebo Gårds helstekta entrecôte provades två röda viner blint. Stora förväntningar låg på Ramisco Colares, inköpt av Filipe Santos på  Paixao do Vinhos, i Funchal. Vinet var dock en aning tunnare än förväntat men väldigt elegant och balanserat.

Bättre till köttet, för att inte skriva såsen, Martinas,  var då Chène Bleu´s Astralabe, AOP Ventoux.

Mustigt kraftfullt men med goda anlag för att åldras i skönhet.

Till fruktsallad dracks 1983-er Graacher Himmelreich Eiswein från dr. Pauly-Bergweil.

Som namnet- rena himmelriket!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *