Sollans rådjur var det centrala i denna middag i vänners krets.
Apéritif: Maurice Vesselle 2005 Grand Cru, små ital. crostini med pepparkaraktär, rostade cashewnötter.
Entré: italiensk plockbyffé från Gioie di Sicilia: med ragusano, peccorino, parmaskinka, salami, mozarella och torkade tomater, etc
Till detta : Les Lauzeraies 2014, AOP Tavel.
Huvudrätt: Rådjursstek med viltkrydda från Totebo Gård, rätt upp och ned, 57 °. blancherade sockerärtor och potatisgratäng.
Viner, i blindprovning: Bouzy Rouge 2002 från Maurice Vesselle,
och Corton Pougets Grand Cru 2008 från Louis Jadot.
Dessert: fruktsallad med vispad grädde. Doce Extra Reserva från Artur de Sousa et Barros, Madeira. Vinet köpt på plats och under premisserna att det egentligen var en 1944 Vintage, men att administrativt krångel under kriget gjort att formellt viktiga papper kommit bort. Hur som helst, utsökt. Outsläckligt .
Bouzy Rouge kändes initialt vid den ”proaktiva” kontrollen av defekter tunt, och förmodades stå sig slätt mot den storslagna Cortonen, men till maten väcktes det till oanade krafter och blev på sitt sätt kvällens överraskning.