Tapasbord med
– liten laxtartar
– en skiva fast Åbypotatis med Brantevikssill
– en tunn skiva omelettrulle med rökt ren och pepparrot
– tunna skivor Anjoupäron rullade med Stilton
– hjärtmusslor med hack och sweet chili
– små rullar med torkad resp. rökt skinka m. majonäscrème och
saltgurksstav.
– Marie-Noëlle Ledru, Mill 2007, Ambonnay Grand Cru ( 94 p )
– Ca´del Bosco, Francia Corta ( 90 p )
– Maison Georges Maizières Rosé ( NV ), vinmakare: Sylvie M. 91 p
Entré:
Skaldjurstallrik med jordärtsskockscrème
I tillägg till ovan dracks
Montagny, Les Crêts 2010
från Domain Françoise Feuillat-Juillot ( 92 p )
Rådjurssadel, Karl-Johansvampsås, ugnsbakade tomater, potatis-
kaka och gräddkokt grönkål.
Drycker till varmrätten :
– Château Neuf du Pape, Les Gallimardes 2001 från Dom. Giraud
( 92 p)
– Bouzy Rouge 2002, Coteaux Champenoise, Maurice Veselle
( 94 p )
( Den gamla båten sparades av anständighetsskäl till ett senare tillfälle)
Ostbricka med Stilton, gorgonzola och morbier:
Dryck: C. da Silva Mais de 40 Años, en 40-årig tawny
blandad inför millenieskiftet ( 96 p)
Således i allt en sparsmakad tillställning i återhållsamhetens tecken, som en symbol inför det nya året.